torstai 8. elokuuta 2013

Puoli vuotta bloggausta

Nyt on tuotu ajatuksia julki tässä blogissa muutamaa päivää yli puoli vuotta. Ja valokuvia. Muutamia hyviä, useita huonoja. Ihan samassa suhteessa, kun niitä kerääntyy kameraankin.

Mitä on tähän mennessä saatu aikaiseksi? Jokainen sisällöntuottaja on jossain määrin kiinnostunut siitä, lukeeko kukaan tuotettuja tuotoksia. Yli 25000 käyntiä blogissa on mielestäni paljon, vaikka siitä vähentää omat 23500 käyntiä pois. Samoin parisataa Facebook -fania.

Joku, joka ei ennen tiennyt luotseista mitään, tietää nyt vähän enemmän. Ainakin toivon niin. Me teemme työtä meriturvallisuuden eteen, joka ei näy missään, jos kaikki menee niin kuin kuuluu. 25000 kertaa vuosittain. Se taas voi johtaa siihen, että luotseja aletaan pitää tehokkaassa teknologiakeskeisessä maailmassa tarpeettomana. Ainakin, jos ei edes tiedetä, mitä ne tekevät. Vaikka olenkin jäävi sanomaan, voin vakuuttaa, että meitä tarvitaan. Tietäisittepä, mutta kaikkea ei voi laittaa tänne. Niin kuin ei missään julkisessa tuotoksessa, joka käsittelee työpaikkaa.

Olen myös löytänyt oivan harrastuksen (voi tätä muutkin harrastaa kuin oiva). Aika paljon jutuista tulee kirjoitettua myöhään illalla. Se on hyvä keino tyhjentää pääkoppaa. Jotenkin on aluksi outoa kirjoittaa internetin ihmeelliseen maailmaan. Tätähän voi lukea kuka hyvänsä. Vaikka Jan Vapaavuori, joka oli samaa mieltä matkailusesongista kuin minä. Joka sana ja kuva ovat myös pysyvästi ulkona, kun send-nappia on painettu. Pois ei saa, vaikka haluaisi. Se taas helposti aiheuttaa turhaa itsesensuuria.

Olen yrittänyt katsella muita työperäisiä blogeja, mutta en ole löytänyt. Olisi mielenkiintoista. Open blogi: Räppäsin matikasta ehdot kaikille. Tai sporakuskin blogi: Lehtiä kiskoilla, Paciuksenkadun mäki oli jäädä haaveeksi...

Peukalo kannattaa ottaa pois linssin edestä ennen blogikuvien ottamista

Kiitos kaikille kommenteista ja keskusteluista tähän mennessä! Ne ovat olleet mielenkiintoisia. Yksi vuodenaika saaristossa on vielä esittelemättä tässä blogissa, sitä kohden...

P.S. Jos joku haluaa ostaa Guy 22:sen, tiedän helmiyksilön, joka on vieläpä edullinen. Nettiveneestä löytyy.

 

11 kommenttia:

  1. Löysin blogisi keväällä ja siitä lähtien olen säännöllisesti käynyt juttujasi lukemassa. Ja tiedoksesi, että tämä on ainoa blogi, jota myös mieheni seuraa - minun vinkistäni ;)

    Mekin oltiin purjeveneellä sumun seassa pari viikkoa sitten ja saatiin miehen kanssa vähän kipakampi keskustelu aiheesta sinun juttusi innoittamana - ihan hyvässä hengessä kuitenkin siis :)

    Olet kirjoittanut tosi tärkeistä aiheista hirmu kivalla tavalla. Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On mukavaa kuulla, että joku lukee säännöllisesti. Miehet eivät oikein (ainakaan kaikki) ole hoksanneet blogimaailmaa. Mäkin käyn säännöllisesti tietyn blogirundin läpi, siitä on tullut tapa.
      Ja samalla tässä voi vähän tuottaa turvallisuusprobagandaa, joka on mulle tärkeä asia!
      Kiitos, kun luette!

      Poista
  2. Jos ammattikunnan blogeja etsit, niin ainakin tämmöinen on olemassa: http://www.bussiesko.com/ on terävä ja huumorilla höystetty blogi Helsingin seudun bussikuskin hommista. Samoin veturinkuskin elämää voi katsella täältä: http://kiskoarkea.wordpress.com/

    Ja mitä tähän blogiin tulee, niin löysin tämän vasta joitakin päiviä sitten. On muuten hyvä ja hieno, toivottavasti jaksat jatkaa edelleen! Miksi muuten myyt Guyn pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kiitos! Pitää tsekata heti bussiesko, äärimmäisen mielenkiintoista.Ja tuo toinenkin. Miksen jaksaisi, kirjoittaminen ja kuvaaminen on hyvää vastapainoa työlle. Viime aikoina on muuten kuvattu Lumialla, koska en ole saanut aikaiseksi hankkia sopivaa palikkaa ipad miniin, jotta kuvat saa siihen järkkäristä. Muuttivat liitintä mokomat.
      Guy lähtee, koska viisi henkeä ja koira on tulevaisuudessa jo haastavaa siinä. Ajatus on vaihtaa se isompaan veneeseen.

      Poista
  3. Juma! Sporakuskin blogi on olemassa! www.ratikkakuski.fi Siistiä!

    VastaaPoista
  4. Wotwotwot, metrikuumettako siellä podetaan?

    Mä olen tykännyt sun blogista ihan valtavasti, luen innolla joka postauksen, vaikka aina ei ehdikään kommentoimaan. Olen oppinut täältä vaikka mitä ja todellakin arvostan turvallisuuspropagandaa. Sitä on hyvä välillä paasata, koska joskus ihmiset nyt vain ovat tosi ajattelemattomia turvallisuusasioissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei metri, vaan merikuumetta... Isompaa venettä ei musta kannata järvelle ostaa, ja pieneen ei enää mahdu, vaikka kuinka uskottelee itselleen niin. Joten...
      Kiitos! Meillä luetaan sun blogia tiiviisti, paitsi mä en kauheasti lue prinsessaposteja.... Mä olen sun kautta saanut kamalasti lukijoita, iso kiitos siitä!
      Olen samaa mieltä, jotain juttuja tapahtuu siksi, että ihmiset ei osaa ajatella asioita toisesta näkökulmasta.

      Poista
    2. Minä taasen luen teidän molempien blogeja ja siitä ei ole mitään hyvää seurannut, ainakaan tiliotteelle!
      Nimimerkillä viikonvanha merenrantamökin omistaja ja purjehduskurssille ilmoittautunut.
      -Sky

      Poista
    3. Emme vastaa välillisistä kustannuksista, joita blogin lukeminen aiheuttaa. Osta vene sinne mökin rantaan?

      Poista
  5. Heippa!

    Norpan kautta minäkin blogisi juuri löysin. Muutama juttu jo luettuna, ja onneksi aikaa jatkaa lukemista... Itse asun ihan sisämaassa, mutta suvulla on mökki Kristiinankaupungin lähellä. Meri sieltä ihan vähän tuttua. Ja aina niin kiehtovaa.

    Muita ammattiblogeja kaipailit. Yksi, kovasti kärjistetty, on kansankynttilaliekeissa.blogspot.fi Esittelee mustalla huumorilla höystettynä kouluelämää opettajan näkökulmasta. Ei tosin ole kovin aktiivinen tällä hetkellä.

    Aurinkoisia päiviä toivottelee
    Laara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laara,

      Open blogi, mahtavaa...kiitos! Tervetuloa lukijaksi. Mukavaa syksyä sinnekin!

      Poista