keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Lastovo-Vela Luca

Aamun valjettua Lastovon saarella teimme vastoin Ulkoministeriön, MLL:n ja Liikenneturvan suosituksia, ja haimme paikallisesta vuokraamosta alle kipakat skootterit. Jotta jälkipolville ja kidutusvideolle tulisi dokumentaatiota, Gopro integroitiin yhteen mopoista lähes saumattomasti. Nahkaliivit lepattaen painelimme kohti vuorenhuippua.

Googlemopo
Mopoview

Puolimatkan krouvissa kahveella istuskellessa tapasimme pari ruotsalaispariskuntaa, jotka myös olivat samantyylisellä purjehduksella. Småpratit vaihdettiin ja toivoteltiin hyvät purjehdukset.

Skooterin rajat piti tietysti hakea, joten etsimme mahdollisimman jyrkän serpentiinitien. Ilmeisesti Välimeren maissa tehdyissä mopedeissa on mäennousukyky huomioitu, sillä härveli ei ollut nyppylästä moksiskaan.

Agraariorientoitunut vaimoni bongasi viinitilan, jossa oli sadonkorjauspuuhat menossa. Sinne siis kysymään, josko tuotteita olisi kaupan. Olihan niitä. Samalla pihaan kaarsi Wartburgilla mummo, joka löi meille nipun viinirypäleitä kouraan ihan pyytämättä. Todellista paikallismatkailua!

Vela Luca

Tuulet ovat valitettavasti hieman tyyntyneet ja kääntyneet vastaan, mutta seilorin elämä on sellaista. Aina on ylämäki ja vastatuuli. Kryssillä mennään. Vela Luca oli ensimmäinen hieman sottainen satama. Huoltosatama oli kuitenkin jo pakollinen. Neljän päivän roskat piti saada pois. Provianteeraus ja fresh water piti myös hoitaa. Näppituntuma on, että pikkupaikat ovat paljon mukavampia.

P.S. Jos satutte pyörimään Vela Lucassa ja alkaa tehdä pizzaa mieli, kannattaa miettiä vielä, tilaako jumbopizzan. Kokoluokka oli noin 1,7 x perhepizza. Nimim. Syön seuraavaksi joulukinkun.

 

8 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää maisemat! Jos olette länteenpäin vielä matkalla, kannattaa käydä Palmizanan kalanruotosaarella (Hvarin saaren lounaispuolella). Saaren pohjoispuolella on ACI-marina, mutta etelän puolelta löytyy hieno ankkurilahti (koordinaatit 43.157093,16.389431). Ihan rannasta löytyy hyvä ravintola, Toto's Palmizana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme Hvarissa (kiva kaupunki, karmea swelli laiturissa) ja suunnistamme sinne seuraavaksi.

   Poista
  2. Korjauksena muuten vielä, että se ihan rannan ravintola olikin Zori. Sen terassilta avautuu komea näkymä lahdelle.

   Poista
  3. Kävimme edellisessä. Hyvää oli!

   Poista
 2. Heipä vaan ja mepä tästä lähdetäänkin sitten jo possun pyllyä sulle jouluksi varaamaan! Ratkiriemukasta lomaa teille.

  VastaaPoista
 3. Täytyy näköjään alkaa suorittamaan sitä kv-huvivenekuljettajan kirjaa. Vaimon kanssa ollaan tällaisesta matkasta puhuttu viime syksystä asti. Sardiniassa ajeltiin aikoinaan skootterilla ympäriinsä ja se on kyllä yksi parhaimmista matkoista ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorita ihmeessä. Munkin pitäisi se hakea, en ole viitsinyt. Nyt taidan viitsiä, niin pääsee omallakin porukalla. Ei nimittäin taida jäädä viimeiseksi reissuksi tänne.

   Poista