maanantai 6. toukokuuta 2013

Go B&W

Mulla on jonkun verran ollut tässä blogissa mustavalkokuvia. Mustavalkoisuudella pystyy kivasti pelastamaan huonoa valoa tai saamaan "jotain" aikaiseksi kuvaan. Päätin testata, pystyykö mustavalkoisuus ihmeisiin. Paljoa Pasilan asemaa masentavampaa miljöötä saa hakea.


Kameran linssin läpi katseltuna moni masentava juttu saattaa muuttua ihan mielenkiintoiseksi.


Mustavalkoisena kuva muuttuu paljon levollisimmmaksi ja sen voi huoletta ali- tai ylivalottaa. Sen myötä siihen syntyy vain eri tunnelma.



Samat kuvat värillisinä näyttävät melko karmeilta. Näihin voi sen sijaan kuvitella Jean Renon savuava pistooli kourassa...


Mikäs se tässä? No väsynyt perheenisä tietty, vuoden ekan golfkierroksen jälkeen. Ja ei, ei mennyt yhtään sen paremmin kuin viime vuonnakaan... Mustavalkoisuus on melko armollista ihmisten kuvauksessakin. Luonteenpiirteenäkin se on vallan verraton!

4 kommenttia:

  1. Voi jee, upeita kuvia. Todellakin, eipä uskoisi Pasilan asemaksi. Taidanpa kokeilla tätä itsekin joihinkin arkisiin kohteisiin.

    VastaaPoista
  2. Kokeile. Ja jos on jälkeenpäin mahdollista justeerata valotusta, niin vielä saa eri versioita samasta kuvasta.

    VastaaPoista
  3. Todella, mahtavia kuviaE Ja tuo viimeinen - et ole ollenkaan itsesi näköinen. Sorry, mutta mustavalkoinen ei tässä ole eduksi. ;)

    VastaaPoista
  4. Hyvä, että mä en näytä koko ajan siltä, että oon ihan finaalissa. Tuossa voi olla, että värit ei olisi auttaneet ;)

    VastaaPoista