sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Pullopostia

Ikinä ei tiedä, koska jotain erikoista tapahtuu. Vai tapahtuuko ollenkaan. Tänään tapahtui ollessamme kävelyllä saaressa tyrskybongailun merkeissä. Aika ruma meri oli, vaikkei se kuvissa siltä näytäkään. Myöhemmin se konkretisoitui matkalla laivaan. Ei nyt mitään älytöntä, mutta kolmisen metriä kuitenkin.

Siihen erikoisuuteen (jaarittelut sikseen, cut the bullshit, slut med struntprat), ehdin jo noitua roskaavat turistit pilssikaivon mustimpaan syvyyteen, mutta katsoinkin yllä olevaa roskaa tarkemmin. Sehän olikin Tukholmalaisten eskareiden lähettämä palloposti. Siis pulloposti, joka saapuu pallolla. Ilmapalloposti, vai miten tuon määrittelisi? Voiko pulloposti saapua pallolla ja ilman pulloa?

Joka tapauksessa, mukana oli lappunen, jossa kerrottiin, mistä ja milloin pallo oli lähetetty ja pyydettiin mahdollista löytäjää lähettämään terveiset. No helskuta! Ei kun mejlaamaan. Laitoimme tietoa löytöpaikasta ja löytäjistä, sekä liitimme yllä olevan kuvan todisteeksi löydön autenttisuuden takaamiseksi.

Arkipäivän (meikäläisillä se on arkipäivä sunnuntaikin) pieniä iloja, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Lisäksi pikku eskareille tulee varmasti hyvä mieli, kun saavat terveisiä oikein ulkomailta aavan meren tuolta puolelta, jossa jossakin on maa. Ja niin kuin näkyy lainekin liplattaa.

 

13 kommenttia:

 1. Mielentön ylläri! En edes tiennyt, että tuollaisiakin lähetelään =). Onneksi posti tuli perille sellaiselle, joka oikeasti vaivautui vastamaan,minäkin olisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai vastasin. Kun itselläänkin on tuon ikäisiä lapsia, niin tietää miten tärkeitä juttuja nämä voivat olla.

   Poista
 2. Aivan ihana! Todella kiva kun vastasit, siellä ovat varmasti pienet ruotsalaiset naperot täpinöissään. Oliko sitä pallopostia muuten päivätty? Eli ovatko naperot mahdollisesti jo rippikoululaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli lähetetty YK:n päivänä, eli kuukausi sitten. Sieltä tuli jo vastauskin, ihmettelivät, kun se oli lentänyt niin kauas. Isokarista Tukkisaareen on 125 mailia linnuntietä.

   Poista
 3. Hieno juttu; varmasti oli niille lapsukaisille elämys kun saivat viestisi! En tiennyt minäkään, että tuollaista pallopostia on, mutta aina siis oppii jotain uutta. Hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä oli. Ja kaaosteoriakin tuli todistettua todeksi.

   Poista
  2. Niinpä! Kaikki vaikuttaa kaikkeen....

   Poista
 4. Jätte Spennande... tai ainakin jotain siihen suuntaan :D Olipas hyvä, että katsoit tarkemmin roskaa. Sehän oli oikea aarre. Kyllä tässä on ollut pienet kuin te isommatkin pojat (ja tytöt´) innoissaan. Tulinpas minäkin hyvälle tuulelle. Onneksi on kaltaisiasi ihmisiä :)

  VastaaPoista
 5. Sanoit Isokarista Tukkisaareen on 125 mailia. Tässä tapauksessa pitäisi kai laskea toisinpäin eli Tukkisaaresta Isokariin. :) Matka lienee yhtä pitkä, ellei lintu kiertele jompaan kumpaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti. Siinä voi sitten olla joku metri eroa, jos lintu (tai pallo) käyttääkin isoympyrää loksodromin sijasta.

   Poista